Hvordan finne rett advokat i Stavanger

Finn advokat i Stavanger

Hvis du har havnet i en rettssak, er det ofte viktig å kontakte en god advokat. De fleste av oss er som oftest ute etter å spare penger på enhver måte vi kan, men hvis du skal sette opp en rettssak, kan du vanligvis spare mer ved å skaffe deg en dyktig advokat og sannsynligvis vinne saken, enn å skaffe en dårlig en og tape enda mer.

Men det å faktisk skaffe deg en “god advokat” som passer til ditt spesifikke tilfelle er mange ganger vanskeligere enn det høres ut. I Norge har vi mange ulike advokater, og hvis vi ser vekk fra prestisjen til visse av dem, er det ikke alltid enkelt å vite om en advokat virkelig er best. Her må man se på andre ting enn hvor hyppig en advokat blir omtalt i pressen, hvor mye deres tjenester koster, eller hvor mange områder de arbeider med.

Hvordan kan du så finne rett advokat i Stavanger? Vi skal nå undersøke dette litt dypere, og gi deg noen enkle råd for hvordan du kan skaffe deg en advokat som kan hjelpe deg godt med din sak. Samtidig bør vi jo også nevne noen tips du kan følge for å spare penger, i tillegg til at du skaffer deg en god advokat.

Når er det nødvendig med advokat?

Før du åpner rettssaken og hyrer inn en dyr advokat, er det lurt å bestemme deg for om du i det hele tatt trenger det. Kan du kanskje få hjelp fra noen du kjenner, eller skvære opp gjennom å prate respektfullt med den andre parten? Hvis tilfellet er av tyngre kaliber, hvor man kanskje har blitt gitt straffeskyld, har man rett på en advokat til å forsvare seg. Hvis man derimot er den som har blitt utsatt for lovbruddet, får man også hjelp fra en advokat.

Bortsett fra de tilfellene hvor man umiddelbart får utvalgt en advokat, er det faktisk noen ganger man egentlig ikke trenger det. Her bør man først forespørre rådgivning som ikke koster noe. På denne måten kan du få en bedre forståelse for det situasjonen trenger. Virksomheter, derimot, har ofte en egen advokat de kan rådføre seg med i ulike tilfeller.

Dommerhammer i retten

Hvilke ting bør man se etter i en god advokat?

Det er ulike ting man bør se etter for å bestemme seg for hvem som er den riktige advokaten for et spesifikt tilfelle. Advokatens spesialisering, kompetanse, utfall, kontakter, og kostnad er noen vi vil nevne. Nedenfor skal vi raskt forklare hver av dem.

Advokatens spesialisering

Det er åpenbart at man skal skaffe seg en advokat som er ekstra dyktig på det feltet saken ligger i. Det kommer på det samme hvor god kompetanse og utall en advokat har i andre tilfeller som ikke er relevante; man får rett og slett ikke bedre hjelp hos noen andre enn de som faktisk har spesialisert seg på det området du trenger hjelp i. Tømrere, rørleggere, og elektrikere er alle i byggebransjen, men hvem ville du satt til å bordkle huset ditt i forhold til riktige forskrifter om husbygging?

Kompetanse

Likevel er det behjelpende at advokaten har god kompetanse. En av deres viktigste oppgaver vil være å anta før saken i det hele tatt har startet, om det er mulig å lykkes med den. Noen ganger er det vanskelig å se hvordan ting vil spille seg ut på forhånd, men ofte vil en dyktig advokat kunne gjenkjenne tidligere situasjoner og hvordan det gikk der.

Utfall

Utfallene av de sakene advokaten har hatt i fortiden er også verdt å se etter, og dette er ekstra viktig når du leter etter den fagarbeideren som vil passe perfekt for akkurat ditt tilfelle. En del advokater har rett og slett en slags X-faktor som gjør at de vinner flere saker enn andre. Du kan sammenligne dem med de du ser i filmer, de som ingen kan slå. Her bør vi derimot påpeke at disse advokatene ikke lyver eller finner uetiske smutthull som retten ikke er klar over, men følger de lovene og reglene som er satt.

Kontakter

Hvis noen gjør en god jobb med rettssaker, vil de også få gode kontakter. Det kan for eksempel hende at noen slektninger eller bekjente har fått hjelp fra en meget dyktig advokat, og kan anbefale dem til deg. Dette kan være enda enklere for virksomheter, siden de kan nå ut til partnere for å spørre om de har noen gode advokater som har hjulpet dem i slike tilfeller før.

Kostnad

Det er ofte mulig å spare mye penger på advokater. Når man setter seg opp et anslag for hvor mye man er villig til å betale, bør man balansere kostnad og kompetanse: Hvis to advokater har samme kompetanse, og ser ut til å være akkurat like sannsynlige til å skape et godt utfall i rettssaken, bør man gå for den billigste. Man vil også merke at hvis advokaten blir for ekstrem, altså for billig eller for dyr, at de billigste ikke vil ha kompetansen til å hjelpe deg, og at de dyreste vil ha stort sett samme kompetanse som noen som ligger flere hakk lavere på kostnad.

Når vi har sett på alle disse aspektene, anbefaler sterkt Advokat Stavanger her lokalt i Stavanger for alle dine rettslige problemer og spørsmål.