Tips til deg som flytter til Stavanger

Tips til deg som flytter til Stavanger

Det kan være mye å tenke på når du skal flytte til Stavanger. Kjenner du til muligheter som Finn Eiendom, Minilager Stavanger, og Tinder, har du et godt utgangspunkt for å både finne leilighet, få plass til alle dine eiendeler, og skaffe nye venner. (Ja, Tinder brukes faktisk ikke bare for dating. Mer om dette nedenfor.)

For å hjelpe deg med å gjøre flyttingen Stavanger til en så hyggelig opplevelse som mulig, har vi her samlet noen tips. Disse tar for seg hvordan du kan forberede deg på flyttingen, hvordan finne et sted å bo, og tips for å bosette seg raskt og bli en del av fellesskapet.

Hvordan du kan forberede deg på flyttingen

Å flytte er en stressende opplevelse, og det er mange ting som kan gå galt. Med litt forberedelse og riktig innstilling kan du imidlertid gjøre flyttingen mye lettere for deg selv.

Her er en liste med tips som hjelper deg med å forberede deg på flyttingen:

  • Begynn å pakke minst to uker før flyttedatoen
  • Finn ut om ditt nye hjem har møbler tilgjengelig
  • Bli kvitt så mye som mulig før flyttedagen
  • Ikke glem kjæledyrene dine!

Hvordan finne et sted å bo i Stavanger?

Det er mange måter å finne et sted å bo på i Stavanger. En måte vil være å bruke Finn til å søke etter leilighet, hus, eller lignende, i forhold til hvordan du ønsker å bo. Det er mange ledige leiligheter som ikke krever depositum, og hus til leie, som kan finnes gjennom søk. Med Finn kan du også filtrere søket slik at du kun får opp boplasser som ligger innenfor riktig prisklasse.

Stavanger har et stort utvalg av leiligheter til utleie, som spenner fra små studioer til fire-roms familieboliger, så her er det enkelt for de fleste å finne seg et sted å bo. Leieprisene varierer etter størrelse og beliggenhet.

Hvis det er slik at du ikke har råd til en altfor stor leilighet når du flytter til Stavanger, og derfor ikke har plass til å ta med deg alle eiendelene dine, så kan du fint finne et minilager å oppbevare tingene i inntil du får mer plass. OK Minilager, Flexistore Minilager, og 123 Minilager er noen eksempler.

Tips for å bosette seg raskt og bli en del av fellesskapet

Når du er ny i Stavanger kan det føles litt skremmende og ukjent. Da er det viktig å huske at du ikke er den eneste som nettopp har kommet. Det er mange som har vært her en stund og har gått gjennom de samme tingene som deg.

Den beste måten å finne seg til rette raskt på er ved å bli venner med andre og engasjere seg i samfunnet. Et nyttig verktøy for dette er, som nevnt i introduksjonen, Tinder. Selv om det er mange som tror at Tinder-appen utelukkende brukes for dating, er det nå flere og flere som har begynt å bruke den for å finne venner. Med brukervennlige funksjoner kan man gjøre det tydelig at man ikke er ute etter et forhold, men i stedet nye venner man vil bli kjent med.

Så snart du finner deg noen venner du kan være med på fritiden, blir det mye enklere for deg å føle deg hjemme i vår vakre by Stavanger.